Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Sunt mulți antreprenori care privesc SEO cu neîncredere.

Din acest motiv m-am decis să includ în acest articol

Statistici SEO 2023

pentru a susține necesitatea implementării unei strategii SEO de către afacerile ce vor să aibă leaduri și clienți obținuți cu ajutorul websiteului companiei.

Iată care sunt cele 7 statistici SEO pe care le-am selectat pentru voi:

#01 Google deține 83,49% din piața motoarelor de căutare (iulie 2023)

Statistici SEO 01

Când vorbim despre optimizare pentru motoarele de căutare (ce este SEO) sau despre publicitatea plătită pe motoarele de căutare (PPC), Google ar trebui să fie în centrul atenției tale. Majoritatea traficului vine de la Google, deci optimizarea acestuia pentru algoritmii săi este esențială.

Din acest motiv ar trebui să ai grijă și la instrumentele online pe care le folosești. Google oferă o gamă largă de instrumente pentru marketerii digitali, precum Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager și Google Ads. A fi familiar(ă) cu aceste instrumente devine crucial.

#02 Lunar, la nivel global, Google este vizitat de peste 80 miliarde de ori (aprilie 2023)

Statistici SEO 02

La finalul anului 2022, în România, Google înregistra aproximativ 441 de milioane de vizite lunar. Este o cifră impresionantă și, din acest motiv Google rămâne cel mai puternic canal digital pentru a ajunge la clienți (potențiali sau actuali).

Acest volum imens de căutări înseamnă că există oportunități semnificative pentru brandul tău de a-și prezenta produsele și/sau serviciile unui public vast și diversificat, iar acesta este încă un motiv pentru care SEO este important: A fi vizibil în rezultatele căutării Google poate aduce un trafic considerabil către site-ul tău.

#03 ~53% din traficul pe un website provine din căutările efectuate cu ajutorul motoarelor de căutare

Dacă, în medie, peste jumătate din traficul unui website provine din motoarele de căutare, investiția în SEO este obligatorie. Acest lucru implică optimizarea site-ului pentru cuvinte cheie relevante, îmbunătățirea vitezii de încărcare, asigurarea că site-ul este mobil-prietenos, construirea de backlink-uri de calitate și multe altele.

#04 ~90% din paginile web nu primesc trafic organic

Statistici SEO 05

Un studiu efectuat de Ahrefs arată că aproximativ 90% din paginile web nu primesc nici o vizită din trafic organic și aproximativ 5% primesc cel mult 10 vizite.

Pentru ca paginile site-ului tău să se afle printre cele 5% din paginile care primesc mai mult de 10 vizite pe lună este necesar să ai o strategie de SEO foarte bine gândită și implementată.

Această statistică SEO mai arată că există uriaș de mult conținut nerelevant pe Internet. Valoarea contentului pe care îl creezi pentru piața ta trebuie să fie foarte ridicată dacă vrei să fie relevant și remarcat de motoarele de căutare.

#05 În medie, paginile aflate în top 10 rezultate la căutări, au 1447 de cuvinte

Satistici SEO 05

O analiză Backlinko ne sugerează că volumul contentului existent pe o pagină este important pentru clasarea pe prima pagină în căutări în special pentru Google, care apreciază conținutul detaliat și informativ. Conținutul extins și detaliat poate acoperi un subiect în profunzime, oferind astfel mai multă valoare cititorilor.

De remarcat faptul că oricât de lung ar fi conținutul, dacă acesta nu este valoros pentru cititori nu va fi valoros nici pentru Google și nu va ajuta la o clasare superioară în SERP.

#06 ~46% din căutări sunt efectuate pentru a găsi afaceri locale

Satistici SEO 06

Când oamenii efectuează căutări prin Google, 46% dintre ei caută o afacere locală care să le rezolve problemele, fie că vorbim de produse sau servicii. Oamenii se bazează pe Google pentru a găsi companii locale. Dacă nu aveți o strategie de SEO locală, vei pierde trafic valoros care caută afaceri ca a ta.

#7 Clientii potențiali generați de SEO au o rată de închidere de 14,6%

Statistici SEO 07

Poate 14,6% nu pare mult, dar dacă ne uităm la faptul că rată de închidere este de maxim 1,7% pentru campaniile de mail sau de reclame în ziare, vedem că eforturile de SEO generează venituri. 

Statistici SEO ca cele de mai sus sunt importante pentru antreprenori pentru că le oferă informațiile și datele de care au nevoie pentru a lua decizia de a investi într-o strategie de SEO, conștienți fiind că implementarea acesteia este un efort pe termen lung, dat care generează rezultate. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *